`````Cybercrime en Cyber Security Nederland
PRISCILLA F. HARMANUS OVER ONDERZOEK INFORMATIE VEILIGHEID EN VITALE INFRASTRUCTUUR IN DE DIGITALE OVERHEID

Home » Digitale overheid » Actueel » Onderwerpen » Datalek » Coronamelder is een nieuwe webpagina

Zondag 29 november 2020

Datalek

Bij corona-app Covid19 Alert is een datalek aangetroffen. De app is één van de zeven mogelijke corona-apps voor Nederland en is dit weekend gepresenteerd aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Hugo de Jonge

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Datalek

Overheid


App

Privacy

Coronacrisis in Nederland


Coronavirus

Covid-19

Woordvoerster

Experts

Autoriteit Persoonsgegevens

Apache vs GPLv3 Free Software - Free as in Freedom


Blockchain

Digibyte

Cryptomunt


Bitcoin

Waarde

Twitter

Crypto investeerder


Digibyte investeerder

Database

Portemonnee

Software developing - Freedom of choice


De CoronaMelder app is in ontwikkeling

Web archivesDe corona-app wordt ontwikkeld in opdracht van Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat gebeurt in "samenwerking met het RIVM en de GGD." 

Het coronavirus is er nog altijd. "Daarom is er een app in ontwikkeling". Volgens coronamelder.nl/ is het belangrijk om alert te blijven en krijgen we het coronavirus "steeds meer onder controle."

De CoronaMelder-app is ontwikkeld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met het RIVM en de landelijke GGD’en. De app had niet tot stand kunnen komen zonder de hulp van tientallen experts, ervaringsdeskundigen en een grote open source community van burgers die heeft meegekeken en getest tijdens de ontwikkeling. Er is alles aan gedaan om te zorgen voor een "privacyvriendelijke, veilige, toegankelijke en gebruiksvriendelijke app" die helpt corona onder controle te krijgen en houden.


Bijdragen


Naast de auteurs van de diverse open source, 3rd party bibliotheken hebben "we" bijdragen ontvangen van heel veel andere mensen.


Het Ministerie van Welzijn, Gezondheid en Sport onderhoud op Github een lijst bij van mensen die hebben bijgedragen. Deze lijst is in de huidige vorm verre van compleet.


BronGerelateerdZie ook
Home » Actueel » Onderwerpen » Datalek » Coronamelder is een nieuwe webpagina

 
Map
Info